Helmikuu oli NASAn tietojen mukaan maapallon mittaushistorian lämpimin, ja poikkeama tavanomaisesta oli suurempi kuin yhtenäkään toisena kuukautena. Laajoilla alueilla pohjoista pallonpuoliskoa oli harvinaisen tai poikkeuksellisen lämmintä. Suurimmat poikkeamat havaittiin Alaskassa ja Länsi-Siperiassa sekä osassa Itä-Eurooppaa. Fidži-saarilla vaikutti poikkeuksellisen voimakas trooppinen sykloni ”Winston”.
POHJOLA
Lauha ja varsin sateinen sää vallitsi Suomen lisäksi myös muualla Pohjolassa. Keskilämpötilat olivat 2–5 °C tavanomaista korkeammat, ja sateisimmilla seuduilla sademäärät olivat jopa kolminkertaiset tyypillisiin arvoihin verrattuna.
KESKI-EUROOPPA
Itä-Euroopassa, muun muassa Serbiassa, helmikuu oli paikoin ennätyksellisen lämmin. Itävallassa helmikuu oli noin 250 vuotta pitkän havaintosarjan toiseksi lämpimin. Kuukauden 16.–17. päivänä saavutettiin eri maiden helmikuun uusia lämpöennätyksiä. Helmikuun 22. päivänä sivuttiin Itävallassa maan helmikuun lämpöennätystä, 23,2 °C, vuodelta 1990. Alppiseutuja lukuun ottamatta oli poikkeuksellisen vähälumista, ja muun muassa Innsbruckissa oli vain kolme lumipeitepäivää. Kroatiassa satoi kuukauden aikana paikoin ennätykselliset 408 mm, ja Portugalin sekä Espanjan pohjoisosissa esiintyi helmikuun 12. päivänä rankkasateita suurimman vuorokausisateen ollessa 200 mm.
POHJOIS-AMERIKKA
Sekä Yhdysvalloissa että Kanadassa oli laajalti epätavallisen lämmintä. Lämpötilapoikkeamat olivat paikoin yli 10 astetta. Alaskassa oli paikoin lämpimintä sitten vuoden 1937. Los Angelesissa oli toiseksi lämpimin helmikuu vuonna 1877 alkaneen havaintojakson aikana. Kuukauden 16. päivänä Ottawan seudulla satoi vuorokaudessa ennätykselliset 51 cm lunta.
AASIA
Harvoja tavallista kylmempiä seutuja olivat toisaalta Koillis-Siperia ja Ohotanmeren ympäristö ja toisaalta osa Kaakkois-Aasiaa. Japanissa oli paikoin ennätyksellisen sateista, ja 12.–14.2. siellä satoi paikoin lähes 300 mm. Vietnamissa kärsittiin sen sijaan pahimmasta kuivuudesta 90 vuoteen Mekong-joen pinnan ollessa alimmillaan sitten vuoden 1926.
FIDŽI
Fidži-saarilla vaikutti tuhoisa trooppinen sykloni ”Winston” 19.–24.2. Se saavutti 5. kategorian voimakkuuden saapuessaan 20. päivänä Fitži-saarille. Se oli eteläisen pallonpuoliskon tähän asti voimakkain maa-alueelle iskenyt trooppinen sykloni. Tuulet puhalsivat voimakkaimmillaan jopa noin 82 m/s satelliittiarvioiden perusteella.
ETELÄINEN PALLONPUOLISKO
Australiassa oli laajalti hyvin kuivaa sademäärän jäädessä alle puoleen tavanomaisesta. Canberrassa helmikuun 25. päivänä mitattu 38,0 °C oli ennätyksellisen myöhäinen ajankohta näin korkealle lämpötilalle.
Suuressa osassa Argentiinaa oli poikkeuksellisen lämmintä. Buenos Airesissa oli jopa ennätyslämmintä, sillä keskilämpötila 25,8 °C oli korkein vuonna 1906 alkaneiden mittausten aikana.
Réunionin saarella satoi runsaasti 7.–9.2.. Suurin vuorokauden sademäärä 299 mm mitattiin kuukauden 8. päivänä.